تارنمای رسمی حمید هنرجو

دکترین مهدویت ، پژوهشگر ، مولف ، روزنامه نگار و فعال مدنی-سیاسی

تارنمای رسمی حمید هنرجو

دکترین مهدویت ، پژوهشگر ، مولف ، روزنامه نگار و فعال مدنی-سیاسی

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است


برای رشد باید از سایه نام مرکز استان خارج شویم.


حمید هنرجو در گفتگو با وبگاه خبری،تحلیلی صبح ملایر گفت: سفر هیئت دولت به استان ما می تواند پایه گذار رفع بسیاری از مشکلات باشد و انشالله امیدواریم در این سفر با توجه به مشی اقتصادی و فرهنگ محور دولت تدبیر و امید مشکلات اقتصادی و فرهنگی استان و شهرستان ملایر در صدر بررسی ها و مصوبه ها باشد.

دبیر جمعیت فرهنگی ،اجتماعی صبح ملایر افزود: ملایر شهر 1100 شهید، فرهنگ ، ورزش ، علم و دانشگاه است از این رو دولت تدبیر و امید با توجه و سرمایه گذاری در این بخش می تواند آینده ای روشن را برای استان همدان و به طبع آن کشور بی آفریند.

این پژوهشگر فرهنگی ، اجتماعی افزود: در سال همدلی و همزبانی میان ملت و دولت باید همراهی ویژه مردم و حمایت آنها را از دولت ببینیم ، این اهمیت نداردکه هریک از ما از حامیان کدام تفکر سیاسی در کشور باشیم نکته مهم این است که همه در لوای وحدت کلمه همراه دولت خدمتگذار برای رشد و نمو کشور در همه عرصه ها تلاش کنیم.

وی افزود: کشاورزی ،تامین و بازیابی آب ، حمایت از صنعت مبل و منبت ، صنایع دستی ، برنامه ریزی برای ایجاد صنایع کوچک و زودبازده ، جذب صحیح توریسم و صنایع تبدیلی می توانند گره گشای مشکلات بیکاری جوانان و اقتصادی شهروندان شهرستان ملایر باشد که انشالله با دقت نظر مورد توجه دولت در این سفر قرار بگیرد.

 هنرجو درپایان خاطرنشان کرد: با وجود حضور کثیر دولتمردان ملایری در پست های وزارتی و... در بدنه هیئت دولت تدبیر و امید انتظار می رود بعد از سالها اجحاف در حق شهرستان شاهد نگاه ویژه به پتانسیل های بی شمار ملایر برای آبادانی کشور باشیم ، زیرا در سال های اخیر شهرستان ما در نگاه های کلان بودجه ای و توسعه مدارانه بدلیل زیر سایه قرار گرفتن نام مرکز استان با محرومیت مشکل مواجه بوده وبرای رشدو پیشرفت باید از زیرسایه سنگین نام مرکز استان بیرون بیائیم کاشان،ساوه و چندشهرستان دیگر کشور نمونه موفق این خروج هستند.که انشالله این سفر بابرکت شروعی برای رشد به حق ملایر باشد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مرداد ۹۴ ، ۱۶:۳۹
روابط عمومی و مدیریت تارنمای رسمی حمیدهنرجو

نگاهم در آثارم نیایشی بوده است.

حمید هنرجو شاعر، پژوهشگر و نویسنده معاصر ملایری است که با 41 سال سن، نخستین شعر خود را در کلاس اول راهنمایی سروده و تاکنون بیش از 80 جلد کتاب در حوزه‌های شعر بزرگسالان، داستان بزرگسالان، نثر ادبی بزرگسال و شعر و قصه کودک و نوجوان که بیشترین سروده‌های او را تشکیل می‌دهد و پژوهش از وی به چاپ رسیده و در سال‌های اخیر نام او را در کتاب‌های درسی ابتدایی می‌بینیم.هنرجو در حال حاضر عضو شورای بررسی کتاب انتشارات سروش وابسته به صدا‌وسیما می‌باشد و مدت هشت سال است که دبیری جشنواره ملی یار و یادگار را برعهده دارد.وی تاکنون با مطبوعات و خبرگزاری‌های مختلف همکاری داشته و جوایز بسیاری ازجمله سه دوره برگزیده کتاب سال دفاع مقدس، دو دوره برگزیده کتاب آموزشی رشد برای کتاب نماز و هواپیما، کسب دکترین مهدویت برای مهدی آور بودن و آثاری در باب انتظار برای کودکان، دریافت نشان و درجه فرهنگی از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تقدیر در نمایشگاه کتاب کودک بلونیا بخاطر انسانگرایی در شعر کودک را کسب کرده است.در حاشیه نقد کتاب "دست‌های تنهایی مرا بگیر" وی با همدان پیام به گفت وگو نشست.

 

به نظر می‌رسد بیشتر شعرهای شما درخصوص دفاع مقدس و دوران جنگ است و حتی نخستین شعر شما هم این گرایش را داشته است.


بله من بسیار تحت تأثیر حماسه‌های دفاع مقدس بوده‌ام و شاید یکی از دلائل آن این است که شهر ما چند بار بمباران شد و دیدن آسیب‌های روحی و روانی جنگ بر مردم مرا تحت تأثیر قرار می‌داد که باعث شد این موضوع دغدغه من باشد. همانطور که دو سوم شعرهای من مستقیم و غیرمستقیم به این مفاهیم پرداخته و حتی در شعر کودک نیز به سراغ این مفاهیم رفته‌ام که در ابتدا انتقادهایی هم به همراه داشت اما در ادامه، نظر خیلی‌ها را عوض کرد.   
 شما را شاعر انقلاب نیز می‌نامند در این خصوص چه نظری دارید؟
آنکه بخواهد خود را در فرم و تکنیک معرفی کند یک شعر محتوا محور است و بسیاری از شاعرانی که در انقلاب اسلامی ظاهر شدند کسانی بودند که دغدغه محتوا داشتند و می‌خواهند این محتوا را با زبان شعر به جهان معرفی کنند ضمن اینکه یکی از ویژگی‌های خوب این نوع شعر این است که خود را گرفتار ایسم‌ها و مکاتب بسته ادبی نکرد و طیران خوبی داشته و دارد.


 شما در زمینه پژوهش نیز فعالیت دارید آثارتان در این زمینه کدام‌ها هستند؟


دو پژوهش ادبی و فرهنگی دارم یکی درخصوص مرحوم سیدحسن حسینی که سید شاعران انقلاب اسلامی نام گرفته و دیگری درخصوص خانم سپیده کاشانی به نام سپیده شعر ایران که در دست انتشار است.
 تازه‌ترین کتابی که منتشر کرده‌اید چیست؟
تازه‌ترین‌ها: سید شاعران انقلاب اسلامی، بوی تمشک که شعر کودک است و کاشکی مال من بود بالت که مجموعه شعرهای دفاع مقدسی برای نوجوان بوده است.

درخصوص کتاب دست تنهایی‌ام را بگیر که مورد نقد قرار گرفت توضیح بدهید.  


کتاب دست تنهایی‌ام را بگیر، بالغ بر 150 صفحه است و انتشارات «تکا» آنرا منتشر کرده و مجموعه‌ای است از شعرهای گزیده من در یک دهه که شامل شعرهای عاشورایی،آیینی، اجتماعی، عاشقانه و کودک و نوجوان.


چرا این عنوان را برای کتاب انتخاب کرده‌اید؟
در واقع نگاهم نیایشی بوده و دوست داشتم انسان خردگرای امروز از معنویت قطع نشود. زیرا در جامعه‌های روشنفکری بیمار، خرد را متمایز با روح نیایش و معنویت می‌بینند و از دید من این مصیبت دنیای امروز است در حالیکه دنیای ماشین زده امروز با معنویت تمایز ندارد.


 چه آثاری در دست چاپ دارید؟


دو کتاب دیگر موضوعات داستان، شعر و  مباحث اجتماعی و چند کتاب شعر و داستان کودک در دست اقدام دارم تا با ناشران به تعامل برسم. ضمن اینکه درصدد تهیه کتاب پژوهشی درخصوص تعدادی از آثار تاریخی، مفاخر و مباحث فرهنگی و گردشگری، خیران، واقفان، نخبه‌های ملایر در حوزه‌های مختلف شهرستان نیز هستم زیرا معتقدم ملایر قابلیت‌های زیادی دارد. همچنین پژوهش‌هایی در رابطه با مفاخر ادبی و فرهنگی کشور نیز انجام خواهم داد.
 
هادی حاتمی یکی از منتقدان نشست نقد کتاب"دست تنهایی‌ام را بگیر" نوشته حمید هنرجو، گفت:  عنوان کتاب نیایشی است و با نام خدا آغاز شده است یعنی شاعر در تنهایی با خدا صحبت می‌کند. در این کتاب اشعار به هشت قسمت تقسیم شده است. زبان اشعار هنرجو زبان ساده و روان است و این ازجمله دلائلی است که شعرهایش به کتاب‌های درسی راه یافته است.
هنرجو شاعر خوش ذوقی است که تعبیرات زیادی دارد و امیدواری در برخی اشعار او موج می‌زند و در برخی اشعار مانند نماز و هواپیما بیشتر به دنبال معنویت بوده است.
مذهبی بودن و گل مایه انتظار در اشعار هنرجو دیده می‌شود و اینکه منتظر خسته نمی‌شود. ضمن اینکه او شاعر کودک است و وزن‌های اشعارش متنوع و 12 رکنی است.
مصطفی پورکریمی منتقد دیگر این نشست گفت:  کتاب با چهار موضوع عاشقانه، آیینی، دفاع مقدس و سیاسی دسته‌بندی شده است و انگیزه اعتقادی در اکثر شعرهای او ساری و جاری است و ریشه اعتقادی و شور مذهبی  در اشعار او نمایان است.
اشعار هنرجو از همان ابتدا نشان می‌داد که شعر را به طورکلاسیک آموخته و نگاه تیزبین ظریف نگر و شاعرانه‌اش را به درستی به کار گرفته و سالها قلم زده است. هنرجو با قرار گرفتن در فضای شعر و حشر و نشر با بزرگان شعر و مطالعه آثار بزرگان با کسب تجارب فراوان از او شاعری توانمند با اندیشه‌ای ارزشمند ساخته است. هنرجو چهره‌ موفق سبک شعر انقلاب اسلامی و یکی از مصدایق شعر انقلاب است.

 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ مرداد ۹۴ ، ۱۶:۵۸
روابط عمومی و مدیریت تارنمای رسمی حمیدهنرجو

خانه تاریخی ملایر را نجات بدهیم 

اینجا خانه منصوری در شهر من ملایر است... با قدمت بالای فرهنگی و پیشینه خیره کننده تاریخی.

ملایر شهرستانی نسبتا پهناور در استان همدان است با شهرها و روستاها و دهستان های پرشمار. ملایر ما به شهر واقفین خیراندیش مشهور است و باوری عمیق که از ضمیر فرهنگی و دینی مردم این سرزمین برخاسته و نسل به نسل تا امروز ، این حرکت انسانی و زیبا را تداوم بخشیده است.
شهرستان ملایر که نسبت به توانمندی ها ، جمعیت ،مفاخر دینی و فرهنگی و ارزشها و پتانسیل های بالای خود - چنان که محل انتظار است - مورد توجه قرار نگرفته است ،از مواریث تاریخی و فرهنگی اصیل برخوردار بوده که متاسفانه بخشی قابل توجه از آنها بر اثر سهل انگاری متصدیان میراث فرهنگی و ... طی دوره های مختلف ، محو و جولانگاه ساخت و سازهای سودآور برای عده ای خاص شده اند و به نام مدرن سازی شهر و چه و چه ، کلنگ بی رحم فرصت طلبان به جان بناهای ارزشمند تاریخی و در نوع خود کم نظیر این شهر افتاده... جیب دلالان وقت شناس هویت تاریخی و فرهنگی انباشته گردیده و در عوض ،هر چه به جلوتر آمده ایم ، یادگارهای نیاکانمان یکی پس از دیگری جای خود را به ساختمانهای شیک و مجتمع های به ظاهر تجاری، ولی انبوه از تماشاگرانی با جیب های خالی داده اند...
این روزها حرف خانه منصوری در منطقه بر سر زبان ها افتاده است، حکایت سرنوشت نامعلوم یک ملک قدمت دار در مثلث وراث، متقاضیان باهوش خرید این گونه بناها که کم نیستند... و مردمی که با تمام وجود، نگران تاریخ تکرارناشدنی و هویت گرانسنگ خویش است، اما جیب خالی و سهل انگاری مسبوق به سابقه مسئولانی که باید در این زمینه کاری کنند و ...، دست آنها را محکم بسته است!
حال، موضوع ظرفیت بالای این خانه و بناهایی که پیشتر از دست داده ایم و می توانستند در حوزه جذب گردشگر داخلی و خارجی برای شهر موثر واقع شوند، داستان دیگری است که مجال جداگانه ای طلب می کند. آنچه به نظر نگارنده می رسد، اقدام موثر و به موقع سازمان میراث فرهنگی در راستای جلب رضایت(مالی) فروشندگان بنای مذکور و مرمت و نگهداری بهینه آن بعد از این است و عملی ترین راه برای جلوگیری از تخریب بخشی دیگر از تاریخ و هویت مان. 
که اگر دیر بجنبیم، کار از کار گذشته است...

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ مرداد ۹۴ ، ۱۴:۴۸
روابط عمومی و مدیریت تارنمای رسمی حمیدهنرجو

مجموعه گفت‌وگوهای حمید هنرجو در دست انتشار است

مجموعه گفت‌وگوهای حمید هنرجو، نویسنده و روزنامه‌نگار از

 سوی انتشارات تجلی مهر منتشر می‌شود.


به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کامران شرفشاهی مدیر انتشارات تجلیمهر گفت: انتشارات تجلی‌مهر به زودی مجموعه گفت‌وگوهای حمید هنرجو، شاعر، نویسنده و پژوهشگر را در قالب یک کتاب منتشر می‌کند.

 
وی افزود: محتوای کتاب در واقع حاصل 19 نشست و گفت‌وگویی است که حمید هنرجو با دانشجویان در موضوعات مختلفی اعم از ادبی، مذهبی و اجتماعی داشته است.
 
حمید هنرجو در سال 1352 درملایر متولد شد و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ادبیات فارسی به اتمام رساند. فعالیت‌های او تاکنون شامل نویسندگی، سردبیری برنامه رادیویی، مسوولیت صفحه کودک و نوجوان در دو روزنامه و عضویت در شورای تألیف کتاب‌های درس (سال‌های 80 و 81) است. در حال حاضر نیز در زمینه روزنامه‌نگاری و اطلاع‌رسانی فرهنگی فعال است.
 
از میان آثار او «نماز هواپیما» در سال 79 کتاب سال شناخته شد، «کوچه فرشته‌ها» در سال 78 کتاب سال جنگ شناخته و مورد تقدیر رییس جمهور قرار گرفت و کتاب «لبخند تو رنگ انار است» در سال 1381 به خاطر پرداختن به مضمون انسان‌گرایی در ادبیات کودک در سی و هشتمین دوره کتاب بلونیا تقدیر شد.

از حمید هنرجو پیش‌تر کتاب «کاشکی مال من بود بالت» شامل مجموعه اشعار دفاع مقدس وی از سوی انتشارات تجلی مهر منتشر شده بود که به تازگی به چاپ چهارم رسیده است.   

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ مرداد ۹۴ ، ۲۱:۴۹
روابط عمومی و مدیریت تارنمای رسمی حمیدهنرجو