تارنمای رسمی حمید هنرجو

دکترین مهدویت ، پژوهشگر ، مولف ، روزنامه نگار و فعال مدنی-سیاسی

تارنمای رسمی حمید هنرجو

دکترین مهدویت ، پژوهشگر ، مولف ، روزنامه نگار و فعال مدنی-سیاسی

مصاحبه حمیدهنرجو با همدان پیام

سه شنبه, ۲۰ مرداد ۱۳۹۴، ۰۴:۵۸ ب.ظ
.

نگاهم در آثارم نیایشی بوده است.

حمید هنرجو شاعر، پژوهشگر و نویسنده معاصر ملایری است که با 41 سال سن، نخستین شعر خود را در کلاس اول راهنمایی سروده و تاکنون بیش از 80 جلد کتاب در حوزه‌های شعر بزرگسالان، داستان بزرگسالان، نثر ادبی بزرگسال و شعر و قصه کودک و نوجوان که بیشترین سروده‌های او را تشکیل می‌دهد و پژوهش از وی به چاپ رسیده و در سال‌های اخیر نام او را در کتاب‌های درسی ابتدایی می‌بینیم.هنرجو در حال حاضر عضو شورای بررسی کتاب انتشارات سروش وابسته به صدا‌وسیما می‌باشد و مدت هشت سال است که دبیری جشنواره ملی یار و یادگار را برعهده دارد.وی تاکنون با مطبوعات و خبرگزاری‌های مختلف همکاری داشته و جوایز بسیاری ازجمله سه دوره برگزیده کتاب سال دفاع مقدس، دو دوره برگزیده کتاب آموزشی رشد برای کتاب نماز و هواپیما، کسب دکترین مهدویت برای مهدی آور بودن و آثاری در باب انتظار برای کودکان، دریافت نشان و درجه فرهنگی از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تقدیر در نمایشگاه کتاب کودک بلونیا بخاطر انسانگرایی در شعر کودک را کسب کرده است.در حاشیه نقد کتاب "دست‌های تنهایی مرا بگیر" وی با همدان پیام به گفت وگو نشست.


به نظر می‌رسد بیشتر شعرهای شما درخصوص دفاع مقدس و دوران جنگ است و حتی نخستین شعر شما هم این گرایش را داشته است.


بله من بسیار تحت تأثیر حماسه‌های دفاع مقدس بوده‌ام و شاید یکی از دلائل آن این است که شهر ما چند بار بمباران شد و دیدن آسیب‌های روحی و روانی جنگ بر مردم مرا تحت تأثیر قرار می‌داد که باعث شد این موضوع دغدغه من باشد. همانطور که دو سوم شعرهای من مستقیم و غیرمستقیم به این مفاهیم پرداخته و حتی در شعر کودک نیز به سراغ این مفاهیم رفته‌ام که در ابتدا انتقادهایی هم به همراه داشت اما در ادامه، نظر خیلی‌ها را عوض کرد.   
 شما را شاعر انقلاب نیز می‌نامند در این خصوص چه نظری دارید؟
آنکه بخواهد خود را در فرم و تکنیک معرفی کند یک شعر محتوا محور است و بسیاری از شاعرانی که در انقلاب اسلامی ظاهر شدند کسانی بودند که دغدغه محتوا داشتند و می‌خواهند این محتوا را با زبان شعر به جهان معرفی کنند ضمن اینکه یکی از ویژگی‌های خوب این نوع شعر این است که خود را گرفتار ایسم‌ها و مکاتب بسته ادبی نکرد و طیران خوبی داشته و دارد.


 شما در زمینه پژوهش نیز فعالیت دارید آثارتان در این زمینه کدام‌ها هستند؟


دو پژوهش ادبی و فرهنگی دارم یکی درخصوص مرحوم سیدحسن حسینی که سید شاعران انقلاب اسلامی نام گرفته و دیگری درخصوص خانم سپیده کاشانی به نام سپیده شعر ایران که در دست انتشار است.
 تازه‌ترین کتابی که منتشر کرده‌اید چیست؟
تازه‌ترین‌ها: سید شاعران انقلاب اسلامی، بوی تمشک که شعر کودک است و کاشکی مال من بود بالت که مجموعه شعرهای دفاع مقدسی برای نوجوان بوده است.

درخصوص کتاب دست تنهایی‌ام را بگیر که مورد نقد قرار گرفت توضیح بدهید.  


کتاب دست تنهایی‌ام را بگیر، بالغ بر 150 صفحه است و انتشارات «تکا» آنرا منتشر کرده و مجموعه‌ای است از شعرهای گزیده من در یک دهه که شامل شعرهای عاشورایی،آیینی، اجتماعی، عاشقانه و کودک و نوجوان.


چرا این عنوان را برای کتاب انتخاب کرده‌اید؟
در واقع نگاهم نیایشی بوده و دوست داشتم انسان خردگرای امروز از معنویت قطع نشود. زیرا در جامعه‌های روشنفکری بیمار، خرد را متمایز با روح نیایش و معنویت می‌بینند و از دید من این مصیبت دنیای امروز است در حالیکه دنیای ماشین زده امروز با معنویت تمایز ندارد.


 چه آثاری در دست چاپ دارید؟


دو کتاب دیگر موضوعات داستان، شعر و  مباحث اجتماعی و چند کتاب شعر و داستان کودک در دست اقدام دارم تا با ناشران به تعامل برسم. ضمن اینکه درصدد تهیه کتاب پژوهشی درخصوص تعدادی از آثار تاریخی، مفاخر و مباحث فرهنگی و گردشگری، خیران، واقفان، نخبه‌های ملایر در حوزه‌های مختلف شهرستان نیز هستم زیرا معتقدم ملایر قابلیت‌های زیادی دارد. همچنین پژوهش‌هایی در رابطه با مفاخر ادبی و فرهنگی کشور نیز انجام خواهم داد.
 
هادی حاتمی یکی از منتقدان نشست نقد کتاب"دست تنهایی‌ام را بگیر" نوشته حمید هنرجو، گفت:  عنوان کتاب نیایشی است و با نام خدا آغاز شده است یعنی شاعر در تنهایی با خدا صحبت می‌کند. در این کتاب اشعار به هشت قسمت تقسیم شده است. زبان اشعار هنرجو زبان ساده و روان است و این ازجمله دلائلی است که شعرهایش به کتاب‌های درسی راه یافته است.
هنرجو شاعر خوش ذوقی است که تعبیرات زیادی دارد و امیدواری در برخی اشعار او موج می‌زند و در برخی اشعار مانند نماز و هواپیما بیشتر به دنبال معنویت بوده است.
مذهبی بودن و گل مایه انتظار در اشعار هنرجو دیده می‌شود و اینکه منتظر خسته نمی‌شود. ضمن اینکه او شاعر کودک است و وزن‌های اشعارش متنوع و 12 رکنی است.
مصطفی پورکریمی منتقد دیگر این نشست گفت:  کتاب با چهار موضوع عاشقانه، آیینی، دفاع مقدس و سیاسی دسته‌بندی شده است و انگیزه اعتقادی در اکثر شعرهای او ساری و جاری است و ریشه اعتقادی و شور مذهبی  در اشعار او نمایان است.
اشعار هنرجو از همان ابتدا نشان می‌داد که شعر را به طورکلاسیک آموخته و نگاه تیزبین ظریف نگر و شاعرانه‌اش را به درستی به کار گرفته و سالها قلم زده است. هنرجو با قرار گرفتن در فضای شعر و حشر و نشر با بزرگان شعر و مطالعه آثار بزرگان با کسب تجارب فراوان از او شاعری توانمند با اندیشه‌ای ارزشمند ساخته است. هنرجو چهره‌ موفق سبک شعر انقلاب اسلامی و یکی از مصدایق شعر انقلاب است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۲۰
روابط عمومی و مدیریت تارنمای رسمی حمیدهنرجو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی